Із 1 січня 2021 року в українських школах змінилося меню для школярів. Над його розробкою працювала спеціальна робоча група, до якої увійшли представники МОЗ, громадських організацій, дитячі ендокринологи і дієтологи.
Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор і керівник проєкту Cult Food (це соціальний проєкт з покращення культури харчування), команда якого упродовж трьох років займалась розробкою шкільного харчування.
Нове шкільне харчування. Метою програми є підвищення та поширення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах. У рамках проєкту було розроблено “Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах”, а також план впровадження нової шкільної культури харчування у шкільні їдальні по всій Україні.